“Gazipaşa Havaalanı Açılışı Turizm Adına Bir Açılım”

Yakın zamanda yeniden yapılanan özel bir havayolu Yurtiçi bölgesel uçuşları çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Gazipaşa Havalimanına ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Tarifelerine bakıldığında pek çok Ana destinasyon haricinde Gazipaşa, Edremit, Tokat, Siirt, Zonguldak gibi hava ulaşımında pek de alışık olunmayan merkezlere 66 kişi kapasiteli ATR 72-500 Tipi Pervaneli Uçakları ile başlattığı Uçuşlar Turizmin ülke geneline yayılmasında olumlu katkılar sağlayacaktır.

3-5 Büyük Şehir, iki elin parmağını geçmeyecek ören yeri ve toplamda 1000 km sahil şeridin de gelişen Turizmin aynı zamanda bu merkezlerde sıkıştığı da bir gerçek.
Yerli ve Yabancı Turistlerin kara yolu ile kat etmekten kaçındığı Anadolu’nun uzak köşelerine son yıllarda THY ve Özel havayollarının yeni seferler koyarak kurmuş oldukları tarifeler bölgesel Turizmin ve Turizm gelirlerinin ülke geneline yayılmasında öncü rol oynamaktadır. Kültürlerin birbirini etkilediğinden de yola çıkacak olursak bu trafik sayesinde bir takım Sosyal değişimlerin ve gelişmelerinde olacağı aşikar, turizmi sadece ticari bir olgu olarak görmemek işin sosyal ve kültürel değerlere olumlu katkılarını da birlikte değerlendirmek gerektiğine dikkat çekmek isterim.

Turizm ve Turist ile tanışacak olan yeni Destinasyonlara bilgi ve birikim aktarmak konusunda SAYD her zaman üzerine düşeni yapacaktır. SAYD bünyesindeki oluşturulan Eğitim ve Sosyal İşler Masası, bu gibi konularda tüm turizmcilere destek vermektedir.

Turizmin ülke geneline yayılmasını sağlayan tüm yatırımcılara ticari, sosyal ve kültürel perspektifleri de göz önünde bulundurarak içten teşekkür eder bu vesile ile Gazipaşa’ya ilk uçuşu gerçekleştiren şirket yetkililerine başarılarının devamını dileriz.

Sefa ALTINAY
Yön. Kur. Bşk. Yrd.