Yollarımız güvenli olmalıdır!

Diyarbakır-Batman karayolunda meydana gelen elem kaza haberi ile bir kez daha sarsıldık. Yaşanan trafik kazalarında ister yurt geneli taşımacılığında olsun ister turizm taşımacılığında olsun giden canların manevi yükü çok büyük. Gelişen teknolojinin desteğiyle trafik kazalarını en aza indirmek için ve hatta sıfırlamak için araçlarda Araç Kamera Kayıt Sistemlerinin kullanılmasına tekrar dikkat çekmek istiyoruz. Turizm firmalarının yaptığı uygulamalarla çok başarılı sonuçlar elde edildi.

Sürücülerin bilinçli araç kullanımı, olası hatalarda hatanın tam saptanması, 2.kazanın önlenmesi ile ilgili çok ciddi veriler veren bu sistem, sistemi uygulayan firmalarımızda ciddi oranlarda, ölümlü kazalarda sıfır a kadar düşürmüştür.

Sonuçta insan taşıyan tüm araçların bu sistemi kullanmalarını, vatandaşlarımız ve  yurt dışından misafir ettiğimiz tüm yolcularımız için; öğrenci taşıyan tüm araçlar için; şehir içi ve şehirlerarası tüm servis – transfer araçlarında kullanılması zorunlu hale getirilmelidir.
Elem kaza ve diğer kazalarda yaralananlara şifa, hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diliyoruz.

Saygılarımızla,

Ferit TURGUT