SAYD Yönetim Kurulu EXPO ANTALYA 2016 Ajansı Genel Sekreterliği Koordinasyon Toplantısı

FİFA Dünya Kupası ve Olimpiyatlardan sonra dünyadaki üçüncü büyük organizasyon olarak kabul edilen EXPO bilindiği üzere A1 Kategorisinde “Botanik Expo” olarak Antalya şehrinde olacaktır. Yetkili Bakanlıklar ve Kurumların yoğun çabaları sonucu  bu organizasyon sayesinde Antalya’ya çok ciddi bir alt ve üst yapısı olan bin dönümün üzerinde bir tesis kazandırılmıştır.

Expo alanının altyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış olup üst yapı çalışmaları hızla devam etmektedir. Şehrin sembol alanlarından, yapılarından biri olacak Expo alanı ve Expo kulesi muhakkak bir çekim merkezi olacak ve tahmin edilen 4.000.000 ziyaretçi sayısı ile şehir ekonomisine ciddi bir katma değer sağlayacaktır. Yatırım devam ederken Expo Ajansı Genel Sekreterliği, Genel Sekreter Yrd. Mücahit Şengül ve ekibi önderliğinde ziyaretçi ve ziyaretçi gruplarına yönelik yoğun çalışmalar içerisindedir.  Bu bağlamda turistlerin Expo alanını ve etkinliklerini ziyaret etmeleri maksatlı yapılan planlamalarda Expo Genel Sekreterliği sektör kurum ve kuruluşlarında görüş ve bilgi almaktadır.

Antalya’ya gelmesi beklenen takribi 12.000.000 turistin operasyonlarını yöneten seyahat acentalarının yöneticilerinin büyük bölümünün temsil edildiği SAYD (Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği ) yerli ve yabancı turistlerin Expo Alanını ziyaretlerine ilişkin projeler hazırlamaktadır.

Expo Ajansı Genel Sekreterliği’nin daveti üzerine Fuar alanında incelemelerde bulunan SAYD Yönetim Kurulu incelemeler sonrasında Expo Ajansı ile bir Koordinasyon toplantısı yapıp Expo Antalya 2016 sunumunu izleyip yorumlamıştır. Yarım gün süren çalışmalar neticesinde SAYD Yön .Krl. Bşk. Sefa Altınay “Öncelikle Türkiye’ye ve Antalya’ya bu organizasyonun, yatırımın kazandırılmasında emeği geçen her bir kurum ve yetkililerine şehir sakinleri ve turizimciler adına içten teşekkürlerini sunarak, Yaratacağı ekonomi, turizme sağlayacağı katkı, istihdam ve ülke-şehir imajına yönelik pozitif etkilerinden dolayı bir gurur kaynağı olan bu Projenin tam destekçisi olacaklarını belirtti.  “Expo süresince ülkemize gelen turistlerin büyük çoğunluğuna ulaşıp Expo’nun tanıtımını birinci ağızdan yapacağız, Expo alanına özel turlar düzenlemenin yanı sıra mevcut turlar ile de kombine ederek ziyaretçi sayısının arttırılmasına yönelik projeler hazırlıyoruz. Expo Ajansı Genel Sekreterliği ile yapmış olduğumuz bu Koordinasyon toplantısı neticesinde uyum içerisinde çalışıp Expo 2016’yı pazarlanabilir bir ürün haline getirebilmek için çok olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Şimdiden hayırlı olmasını dileriz.” dedi.

Expo Ajansı Gen.Sek.Yrd. Mücahit Şengül  Expo 2016’nın  şehir halkı  ve turizmciler ile birleştiğinde daha etkili olacağını ve bu anlamda turizmi yöneten ve yönlendiren profesyonellerin görüş ve desteklerinin kendileri için çok büyük bir önem arz ettiğini ve bu koordinasyon toplantısı ile birlikte daha da iyi bir noktaya geldiklerini ifade etti.

Bilindiği üzere 23 Nisan 2016 da kapılarını ziyaretçilere açacak olan Expo Antalya 2016 bünyesinde onlarca ülkenin botanik unsurlarını sergileyeceği ülke bahçeleri, Expo süresince 20.000 üzerinde etkinlik, tarım ve bio çeşitlilik müzesi, planatorium, değişik yaş gruplarına yönelik çocuk aktivite alanları, anfi tiyatrolar, Bölgenin en büyük kongre merkezi , su bitkileri havuzu, şifalı bitkiler bahçeleri, 100 m. aşan yüksekliği ile şehrin sembolleri arasında yer alacak Expo Kulesi, Expo Tepesi -Seyir terası, restaurantlar, kafeteryalar ve daha pek çok unsurlar ile yıl sonuna kadar misafirlerini ağırlayacak.

Sefa ALTINAY

Basın Bildirisi Resim: http://i.hizliresim.com/1y55J5.jpg