Kriz toplantılarında TÜRSAB’ın rolü nedir?

Geçtiğimiz günlerde yeni bakanımız sayın Numan Kurtuluş katılımları ile Bakanlık Antalya’ya gelerek sektörü temsilen bir grup turizmci ile “Turizm Sektörünü Değerlendirme Toplantısı” organize etti . Değişik Turizm birliklerini temsilen toplantıya yaklaşık 30 kişi katıldı.

Toplantıya katılan turizm temsilcilerinden birçoğu toplantının içeriğiyle ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı. Haklı olarak sektör böyle bir beklenti içinde! Kendilerini temsilen toplantıya katılanların sektöre dair, krize dair ne gibi tedbirler alınması gerektiğini içeren görüşlerini, öneriler ve öngörülerini merak ediyor.

Sayın bakanımıza sunulan herhangi bir rapor var mı,içeriği nedir ??

Şu ana kadar sadece Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) başkanı Sayın Burhan Sili ve Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) başkanı Timur Bayındır’ın kendi sektör temsilcilerinin beklenti ve öngörülerini kapsayan raporları sayın bakanımıza sunduklarını kıymetli basınımızdan öğrendik.

Katılan diğer kurumların bu toplantıda hangi önerilerde bulundular ? herhangi bir katkı ve çözüm önerileri koydular mı ? bilmiyoruz. Onlarda açıklarlarsa öğreneceğiz. Ancak onların ne söyleyip söylemedikleri kendi üyelerini ilgilendirir.

Aslında seyahat acentaları olarak bizi ilgilendiren TÜRSAB’ın Krize dair önerileri nelerdir ?.

Çünkü Türkiye’de faaliyet gösteren10 binin üzerinde seyahat acentesini temsilen başkanımız Başaran Ulusoy’da bu toplantıya katıldı. Başaran beyin üyeleri adına sayın bakanımız Numan beye herhangi bir rapor sunup sunmadığını henüz bilmiyoruz. TÜRSAB’dan şu ana kadar herhangi bir açıklama gelmedi.

Ancak son iki yılda yaşanan krizle beraber binlerce seyahat acentası umutsuz ve çaresiz bir şekilde sorunlarıyla ilgili acil çözümler beklemektedir.

Başkanımız, TÜRSAB üyeleri adına bu toplantıyı bir fırsat görerek hangi beklenti ve öngörüleri rapor olarak sunmuştur? TÜRSAB tarafından sayın bakana sunulmuş bir rapor varsa bu raporun içeriğiyle ilgili üyelerini haberdar etmelidir.

Yaşanan onca krizden sonra umutsuzluğa kapılan seyahat acenteciliği için eğer varsa böyle bir rapor meslektaşlarımız adına belki de yeni bir umut olacaktır.

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD)
Hamit KUK
Genel Sekreteri